Ingredients:
(Serves 10)
Dough:
1 kg strong plain flour
¾ cup oil
Pinch of salt
A few drops of lemon juice
2 cups water
Filling:
300g crushed almonds
50g sugar
1 tsp cinnamon
1 tbsp rosewater
Syrup:
1 kg sugar
¾ liter water
Juice of half a lemon
1 cinnamon stick
2-3 cloves
Oil for frying
Preparation:
Sift the flour and rub in the salt and oil. Add water and lemon and
knead to make a firm dough. Cover and leave to stand.
Prepare the filling by mixing together all the ingredients.
Roll out the dough into a thin sheet (1-2mm thick) and cut into 8x10cm rectangles.
Put a teaspoon of filling at the wider edge of the rectangle and roll.
Press the two ends together with a fork to seal.
Fry in hot oil until golden brown and then drain.
Dip in cold syrup for a few seconds; drain and transfer to a plate.
Το επενδυτικό έργο της Τοπικής Αγοράς Παραγωγών Λάρνακας συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές
This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more